niedziela, 23 lutego 2014

Ciasto jogurtowe bez glutenu


Potrzebne składniki:
6 jaj
1 1/2 szkl mąki kukurydzianej
1/2 szkl mąki ziemniaczanej
1/2 szkl ksylitolu lub cukru
1 szkl oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego



Sposób wykonania:
Całe jajka wbij do miski. Chwilę ubijaj. Następnie dodaj cukier. Jak się cukier rozpuści wsyp mąkę z proszkiem i wlej olej. Wszystko dokładnie wymieszaj mikserem.
Wyłóż blachę prostokątną papierem i wlej do niej ciasto. Możesz na wierzch ułożyć owoce.
Piecz w temperaturze 180 C ok 45 minut.

3 komentarze:

  1. cześć ,z podanych produktów upiekłam babeczki z owocami,były przepyszne
    pozdrawiam Gosia

    OdpowiedzUsuń
  2. a gdzie jogurt?

    OdpowiedzUsuń
  3. To tylko nazwałam jogurtowe bo jest taki lekkie. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń