Potrzebne
składniki:
Ziemniaki
mąka ryżowa
mąka
kukurydziana
mąka
ziemniaczana
mała cebula
sól
Sposób
wykonania:
Ziemniaki
zetrzyj na tarce lub zmiel razem z cebulą w maszynce do mięsa.
Posól. Dodawaj
po 1 łyżce każdej mąki i wymieszaj. Jak jest jeszcze za rzadkie
to czynność powtórz. Nakładaj małe placuszki na patelkę. Smaż
na oleju z obu stron. Wychodzą chrupiące. Pycha.
Smacznego!
Witam.
OdpowiedzUsuńZrobiłam placki z pani przepisu i wyszły pyszne, chrupiące i najważniejsze - nie czuło się w nich braku jajka i pszennej mąki, nikt nie wyczuł różnicy.
Pozdrawiam;-)
http://mojadietabezpszenicyimleka.blogspot.com/2014/08/placki-ziemniaczane-bez-glutenu-mleka-i.html