niedziela, 23 lutego 2014

Bezglutenowe placki ziemniaczane, bez jajek



Potrzebne składniki:
Ziemniaki
mąka ryżowa
mąka kukurydziana
mąka ziemniaczana
mała cebula
sól


Sposób wykonania:
Ziemniaki zetrzyj na tarce lub zmiel razem z cebulą w maszynce do mięsa.
Posól. Dodawaj po 1 łyżce każdej mąki i wymieszaj. Jak jest jeszcze za rzadkie to czynność powtórz. Nakładaj małe placuszki na patelkę. Smaż na oleju z obu stron. Wychodzą chrupiące. Pycha.
Smacznego!

1 komentarz:

  1. Witam.

    Zrobiłam placki z pani przepisu i wyszły pyszne, chrupiące i najważniejsze - nie czuło się w nich braku jajka i pszennej mąki, nikt nie wyczuł różnicy.
    Pozdrawiam;-)

    http://mojadietabezpszenicyimleka.blogspot.com/2014/08/placki-ziemniaczane-bez-glutenu-mleka-i.html

    OdpowiedzUsuń