Potrzebne
składniki:
900
g ugotowanego brązowego ryżu z całym amarantusem (ok.1 szkl ryżu
brązowego 1/4 szkl amarantusa całego, do ugotowania potrzeba ok. 1 l wody)
3
jajka
4-6
łyżek cukru lub ksylitolu
90
g masła
3
łyżki mąki kukurydzianej
3
łyżki mąki gryczanej
200
g wiórek kokosowych
1
łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
Sposób
wykonania:
Masło
rozpuść. Wszystkie
składniki oprócz mąk i wiórek kokosowych połącz razem. Zmiksuj
blenderem na gładko. Następnie dodaj mąki i wiórki. Dobrze
wymieszaj. Za
pomocą szprycy do dekoracji tortu formuj ciastka, możesz też za
pomocą łyżki nakładać kopczyki i je spłaszczać.
Piecz w 180 C ok. 45 minut. Z tej porcji otrzymasz 2 duże blaszki
ciastek. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz