wtorek, 6 stycznia 2015

Ciastka z awokado bez glutenu


Potrzebne składniki:
600 g ugotowanego brązowego ryżu
1 dojrzałe awokado
2 jajka
2-4 łyżki cukru lub ksylitolu
3 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szkl wody gazowanej
1 szkl mąki gryczanej
1 szkl mąki kukurydzianej

Sposób wykonania:
Wszystkie składniki oprócz mąk połącz razem. Zmiksuj blenderem na gładko. Następnie dodaj mąki i dobrze wymieszaj. Za pomocą szprycy do dekoracji tortu formuj ciastka, możesz też za pomocą łyżki nakładać kopczyki i je spłaszczać. Piecz w 180 C ok. 40 minut. Z tej porcji otrzymasz około 2 duże blaszki ciastek. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz