sobota, 31 października 2015

Knedle ze śliwkami bez glutenu

Potrzebne składniki:
1200 g ugotowanych ziemniaków
ok. 10 łyżek mąki ziemniaczanej
ok. 4 łyżki mąki gryczanej
1 jajko
ok. 1 kg śliwek

Sposób wykonania:
Ziemniaki przepuść przez praskę. Dodaj mąki i jajko. Wszystko dobrze wymieszaj. Jak będzie się kleić to dodaj mąkę ziemniaczaną. Potnij ciasto na małe kawałki. Zawijaj śliwki w powstałe ciasto.
Zagotuj wodę i posól. Wkładaj knedle i gotuj ok. 10 minut, aż będą miękkie. Smacznego!

1 komentarz:

  1. Dziękuję za ten blog :)
    Przepisy są świetne , urozmaicają nam- bezglutenowym ludzikom życie.
    Ostatnio robiłam ciasto marchewkowe, wyszło zabójczo i ma mało kalorii :)

    OdpowiedzUsuń