Potrzebne
składniki:
1 kg ugotowanych
batatów
6 jajek
5 łyżek oleju
1 łyżeczka proszku
do pieczenia bezglutenowego
2 łyżeczki karobu
1/2 szkl mąki
gryczanej
1/2 szkl mąki
ryżowej
1 łyżeczka sody
oczyszczonej
5 łyżek cukru lub
ksylitolu
Sposób
wykonania:
Ugotowane i
przestudzone bataty połącz z cukrem, proszkiem do pieczenia i
jajkami. Zmiksuj blenderem na gładko. Następnie dodaj resztę
składników. Dobrze wszystko wymieszaj.
Blaszkę kwadratową
dużą wyłóż papierem do pieczenia i wykładaj na nią kopczyki i
je spłaszczaj. Jak chcesz ciastka z rodzynkami i słonecznikiem to
do masy dodaj rodzynki i słonecznik i dobrze wymieszaj. Można też
słonecznikiem po wierzchu posypać. Piecz ok. 30 minut (aż się
zarumienią) w 180 C. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz