Potrzebne składniki:
1 paczka ugotowanego ryżu białego
8 jakek
1/2 szkl cukru lub ksylitolu
1 szkl maki gryczanej
Sposób wykonania:
Połącz ryż, cukier i jajka i zmiksuj na gładko. Dodaj mąkę i wymieszaj. Blachę dużą kwadratową z piekarnika wyłoż papierem do pieczenia. Wylej na nią powstała masę. Piec ok 40 minut w 180 C. Ciasto wychodzi cieniutkie, możesz pokroić w kwadraty. Smacznego!
Świetny przepis :) Zapraszam również do mnie po garść ciekawostek dotyczących diety bezglutenowej. O niektórych na pewno nie mieliście pojęcia.
OdpowiedzUsuńDziękuję za ten blog :)
OdpowiedzUsuńPrzepisy są świetne , urozmaicają nam- bezglutenowym ludzikom życie.
Ostatnio robiłam ciasto marchewkowe, wyszło zabójczo i ma mało kalorii :)
Przeczytałam ten post z prawdziwą przyjemnością :) Świetny ten przepis. Zapraszam również do mnie.
OdpowiedzUsuń