czwartek, 16 czerwca 2016

Ciasto z ryżu bez glutenu

Potrzebne składniki:
1 paczka ugotowanego ryżu białego
8 jakek
1/2 szkl cukru lub ksylitolu
1 szkl maki gryczanej



Sposób wykonania:
Połącz ryż, cukier i jajka i zmiksuj na gładko. Dodaj mąkę i wymieszaj. Blachę dużą kwadratową z piekarnika wyłoż papierem do pieczenia. Wylej na nią powstała masę. Piec ok 40 minut w 180 C. Ciasto wychodzi cieniutkie, możesz pokroić w kwadraty. Smacznego!

3 komentarze:

  1. Świetny przepis :) Zapraszam również do mnie po garść ciekawostek dotyczących diety bezglutenowej. O niektórych na pewno nie mieliście pojęcia.

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za ten blog :)
    Przepisy są świetne , urozmaicają nam- bezglutenowym ludzikom życie.
    Ostatnio robiłam ciasto marchewkowe, wyszło zabójczo i ma mało kalorii :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przeczytałam ten post z prawdziwą przyjemnością :) Świetny ten przepis. Zapraszam również do mnie.

    OdpowiedzUsuń