1
kg ugotowanego topinamburu
6
jajek
1/3
szkl oleju ryżowego
2
łyżki przyprawy do piernika bezglutenowej
8
łyżek syropu klonowego
1/2
szkl mąki kukurydzianej
1/2
szkl mąki ryżowej
1/2
szkl mąki z nasion amarantusa
1/2
szkl mąki gryczanej
1
łyżeczka sody oczyszczonej
1
łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
Sposób
wykonania:
Topinambur
i jajka połącz razem i zmiksuj blenderem na gładko. Następnie
dodaj resztę składników i dobrze wymieszaj. Wyłóż połowę masy
na dużą kwadratową blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz w 180 C ok. 45-55 minut. Do zarumienienia się. Z tej porcji
otrzymasz 2 duże blaszki ciasta. Pokrój w kwadraty. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz