2,5
szkl ugotowanej białej fasoli
2,5
szkl ugotowanych buraczków czerwonych
6
jajek
8
łyżek oleju ryżowego
2
łyżki przyprawy do piernika bezglutenowej
2
łyżeczki karobu
6-10
łyżek cukru lub ksylitolu
1/2
szkl mąki ryżowej
1/2
szkl mąki gryczanej
1
łyżeczka sody oczyszczonej
1
łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
Owoce
Owoce
Sposób
wykonania:
Fasolę,
buraczki jajka i olej połącz razem i zmiksuj blenderem na gładko.
Następnie dodaj resztę składników i dobrze wymieszaj. Przełóż
masę do foremek na muffinki. Piecz w 180 C ok. godziny. Z tej
porcji otrzymasz ok. 20 muffinek. Można dodać owoce. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz