poniedziałek, 8 czerwca 2015

Ciasto z buraczków i fasoli białej bez glutenu


Potrzebne składniki:
2,5 szkl ugotowanej białej fasoli
2,5 szkl ugotowanych buraczków czerwonych
6 jajek
8 łyżek oleju ryżowego
2 łyżki przyprawy do piernika bezglutenowej
2 łyżeczki karobu
6-10 łyżek cukru lub ksylitolu
1/2 szkl mąki ryżowej
1/2 szkl mąki gryczanej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
Owoce

Sposób wykonania:
Fasolę, buraczki jajka i olej połącz razem i zmiksuj blenderem na gładko. Następnie dodaj resztę składników i dobrze wymieszaj. Przełóż masę do foremek na muffinki. Piecz w 180 C ok. godziny. Z tej porcji otrzymasz ok. 20 muffinek. Można dodać owoce. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz