1,3
kg ugotowanej kaszy (mix kasz: gryczana, jaglana, komosa ryżowa w
proporcji:1,5 części do 1 do 0,5 części. Trudno mi podać
dokładnie ile było każdej kaszy bo tyle zostało mi z obiadu:)).
200
g smalcu z gęsi
8
jajek
1/2
szkl cukru lub ksylitolu
300
g wiórek kokosowych
250
g płatków z amarantusa
2
łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
parę
kropel olejku migdałowego(może być bez)
Ja
ugotowałam 1,5 szkl kaszy gryczanej, 1 szkl kaszy jaglanej i 0,5
szkl komosy ryżowej w ok 2,5 litra wody. Część kaszy zjedliśmy i
zostało mi 1,3 kg.
Sposób
wykonania:
Ugotowaną
kaszę, jajka i rozpuszczony smalec połącz razem i zmiksuj
blenderem na gładko. Następnie dodaj resztę składników i dobrze
wymieszaj. Dużą kwadratową blachę wyłóż papierem do pieczenia
i szprycą do tortów rób ciastka bezpośrednio na blaszkę. Można
też łyżką wykładać kopczyki. Piecz w 180 C ok. 1 godziny. Z
tej porcji otrzymasz ok. 3 duże blachy ciastek. Wyszły delikatne.
Pycha. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz