Potrzebne
składniki:
1
szkl kaszy jaglanej
4-8
łyżek cukru lub ksylitolu
200g
masła
3
szkl wody
Sposób
wykonania:
Masło
wyciągnij z lodówki, żeby zmiękło. Następnie weź kaszę
jaglaną i umyj. Zagotuj wodę i dodaj kaszę . Gotuj 15 minut.
Zmiksuj blenderem na gładko. Zagotuj jeszcze raz kaszę. Przykryj
pokrywką i odstaw na ok.1 godzinę. Kasza ma mieć konsystencję
gęstego budyniu. Jak wystygnie kasza utrzyj miękkie masło mikserem
i dodaj cukru. Dalej ucieraj, aż się cukier rozpuści. Następnie
pomału dodawaj ugotowaną kaszę. Aż się wszystko połączy. I
gotowe. Taką przygotowaną porcją przełożyłam 1 warstwę tortu z
8-10 jajek i obsmarowałam ten tort na około. Z tą masą zrobiłam
tort na urodziny synka. Wszystkim smakował. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz