piątek, 31 lipca 2015

Krem do tortu z kaszy jaglanej


Potrzebne składniki:
1 szkl kaszy jaglanej
4-8 łyżek cukru lub ksylitolu
200g masła
3 szkl wody

Sposób wykonania:
Masło wyciągnij z lodówki, żeby zmiękło. Następnie weź kaszę jaglaną i umyj. Zagotuj wodę i dodaj kaszę . Gotuj 15 minut. Zmiksuj blenderem na gładko. Zagotuj jeszcze raz kaszę. Przykryj pokrywką i odstaw na ok.1 godzinę. Kasza ma mieć konsystencję gęstego budyniu. Jak wystygnie kasza utrzyj miękkie masło mikserem i dodaj cukru. Dalej ucieraj, aż się cukier rozpuści. Następnie pomału dodawaj ugotowaną kaszę. Aż się wszystko połączy. I gotowe. Taką przygotowaną porcją przełożyłam 1 warstwę tortu z 8-10 jajek i obsmarowałam ten tort na około. Z tą masą zrobiłam tort na urodziny synka. Wszystkim smakował. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz