środa, 18 lutego 2015

Ciastka z topinamburem bez glutenu


Potrzebne składniki:
550 g ugotowanego topinamburu
2 jajka
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
4 łyżki cukru lub ksylitolu
30 g wiórek kokosowych
1/2 szkl oleju
2 łyżeczki przyprawy do piernika
3 łyżki syropu daktylowego
3/4 szkl mąki kukurydzianej
3/4 szkl mąki ryżowej
1/2 szkl mąki gryczanej


Sposób wykonania:
Jajka, olej i topinambur połącz razem i zmiksuj blenderem na gładko. Następnie dodaj resztę składników i dobrze wymieszaj. Za pomocą szprycy do dekorowania ciasta rób ciastka bezpośrednio na blaszkę wyłożoną papierem. Piecz w 200 C ok. 20-30 minut. Z tej porcji otrzymasz 2 duże blaszki ciastek. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz