550
g ugotowanego topinamburu
2
jajka
1
płaska łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
4
łyżki cukru lub ksylitolu
30
g wiórek kokosowych
1/2
szkl oleju
2
łyżeczki przyprawy do piernika
3
łyżki syropu daktylowego
3/4
szkl mąki kukurydzianej
3/4
szkl mąki ryżowej
1/2
szkl mąki gryczanej
Sposób
wykonania:
Jajka,
olej i topinambur połącz razem i zmiksuj blenderem na gładko.
Następnie dodaj resztę składników i dobrze wymieszaj. Za
pomocą szprycy do dekorowania ciasta rób ciastka bezpośrednio na
blaszkę wyłożoną papierem. Piecz w 200 C ok. 20-30
minut. Z tej porcji otrzymasz 2 duże blaszki ciastek. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz