środa, 4 marca 2015

Ciastka z awokado i bananem bez glutenu


Potrzebne składniki:
350 g ugotowanego brązowego ryżu
3 jajka
1 banan
1 awokado
2-4 łyżki cukru lub ksylitolu
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
4 łyżki mąki jaglanej
6 łyżek mąki gryczanej z czubkiem

Sposób wykonania:
Ryż, obrane awokado, jajka i banan połącz razem i zmiksuj blenderem na gładko. Następnie dodaj resztę składników i dobrze wymieszaj. Wyłóż powstała masę na dużą kwadratową blaszkę wyłożoną papierem. Rozsmaruj równo. Piecz w 200 C ok. 30 minut, góra - dół. Z tej porcji otrzymasz 1 dużą blaszkę ciasta, który pokrój w kwadraty na ciastka. Smacznego!

2 komentarze:

  1. Dziękuję za ten blog :)
    Przepisy są świetne , urozmaicają nam- bezglutenowym ludzikom życie.
    Ostatnio robiłam ciasto marchewkowe, wyszło zabójczo i ma mało kalorii :)

    OdpowiedzUsuń