Potrzebne
składniki:
350 g ugotowanego
brązowego ryżu
3 jajka
1 banan
1 awokado
2-4 łyżki cukru
lub ksylitolu
1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia bezglutenowego
4 łyżki mąki
jaglanej
6 łyżek mąki
gryczanej z czubkiem
Sposób
wykonania:
Ryż, obrane
awokado, jajka i banan połącz razem i zmiksuj blenderem na gładko.
Następnie dodaj resztę składników i dobrze wymieszaj. Wyłóż
powstała masę na dużą
kwadratową blaszkę wyłożoną papierem. Rozsmaruj równo.
Piecz w 200 C ok. 30 minut, góra - dół. Z tej porcji otrzymasz 1
dużą blaszkę ciasta, który pokrój w kwadraty na ciastka.
Smacznego!
Trzeba sprawdzić :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za ten blog :)
OdpowiedzUsuńPrzepisy są świetne , urozmaicają nam- bezglutenowym ludzikom życie.
Ostatnio robiłam ciasto marchewkowe, wyszło zabójczo i ma mało kalorii :)