poniedziałek, 23 marca 2015

Bezglutenowa tarta z fasoli z dodatkiem jabłek


Potrzebne składniki:
2 szkl ugotowanej fasoli białej (400 g)
4 łyżki cukru lub ksylitolu
6 jajek
2 łyżki oleju
4 łyżki mąki ryżowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
3 łyżeczki przyprawy do piernika bezglutenowej
2 jabłka

Sposób przygotowania:
Fasolę odsącz. Dodaj do niej wszystkie składniki (oprócz jabłka) i porządnie zmiksuj blenderem na gładko. Jabłka zetrzyj na tartce na grubych oczkach. Dodaj do masy i dobrze wymieszaj łyżką.
Wylej ciasto na formę do tarty. Piecz w 180 C ok. 50 minut.
Moje dzieci zjadły połowę na raz. Wyszło pyszne. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz