Potrzebne
składniki:
1
1/2 szkl ugotowanej fasoli białej
1
1/2 szkl ugotowanych buraczków
1
małe dojrzałe awokado
5-10
łyżek cukru lub ksylitolu
4
jajka
1
1/4 szkl wiórek kokosowych
3
łyżki oleju ryżowego lub innego
3
szkl mąki ryżowej
1
łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego(dobre i bez proszku do
pieczenia)
4
łyżki zmielonej dyni(można nie trzeba)
Sposób
przygotowania:
Fasolę
odsącz. Dodaj do niej wszystkie składniki (oprócz wiórek
kokosowych i mąki) i porządnie zmiksuj
blenderem na gładko. Następnie dodaj do masy mąkę i wiórki.
Dobrze wymieszaj łyżką lub mikserem.Na blachę wyłożoną
papierem do pieczenia wykładaj małe kopczyki lub formuj ciastka
szprycą do dekoracji tortów.
Piecz w 200 C ok. 25-30 minut. Z tej porcji wyjdą 3 duże kwadratowe
blachy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz