wtorek, 31 marca 2015

Ciastka bezglutenowe z warzyw


Potrzebne składniki:
1 1/2 szkl ugotowanej fasoli białej
1 1/2 szkl ugotowanych buraczków
1 małe dojrzałe awokado
5-10 łyżek cukru lub ksylitolu
4 jajka
1 1/4 szkl wiórek kokosowych
3 łyżki oleju ryżowego lub innego
3 szkl mąki ryżowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego(dobre i bez proszku do pieczenia)
4 łyżki zmielonej dyni(można nie trzeba)

Sposób przygotowania:
Fasolę odsącz. Dodaj do niej wszystkie składniki (oprócz wiórek kokosowych i mąki) i porządnie zmiksuj blenderem na gładko. Następnie dodaj do masy mąkę i wiórki. Dobrze wymieszaj łyżką lub mikserem.Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładaj małe kopczyki lub formuj ciastka szprycą do dekoracji tortów. Piecz w 200 C ok. 25-30 minut. Z tej porcji wyjdą 3 duże kwadratowe blachy. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz