1
szkl mąki gryczanej
1
szkl mąki ryżowej
1/2
szkl mąki ziemniaczanej
1/2
szkl mąki kukurydzianej
1
łyżka cukru lub ksylitolu
1/2
łyżki soli
ok.
500 ml ciepłej wody
1/2
paczki suszonych drożdży
Całe
siemię lniane(kilka łyżek) i kilka łyżek kokosu. To co lubisz.
Można dać pestki dyni i słonecznika
Sposób
wykonania:
Suche
składniki połącz ze sobą i dodaj wodę. Dobrze wymieszaj.
Odstaw
w ciepłe miejsce na 30 minut, żeby trochę wyrósł. Następnie
przełóż do wąskiej formy wyłożonej papierem. Odczekaj ok. 30
minut i piecz w 200 C ok 1 godziny. Smacznego!
Super przepis! Chlebek wyszedł pyszny, pierwszy chleb bezglutenowy który mi smakuje:)
OdpowiedzUsuń