czwartek, 30 kwietnia 2015

Chleb bezglutenowy z płatkami owsianymi


Potrzebne składniki:
1 szkl mąki gryczanej
1 szkl mąki ziemniaczanej
1/3 szkl mąki kukurydzianej
1/3 szkl mąki ryżowej
1/3 szkl płatków owsianych bezglutenowych
2 łyżeczki cukru lub ksylitolu
1łyżeczka soli
1 łyżeczka suszonych drożdży
ok. 500-550 ml ciepłej wody
Całe siemię lniane(kilka łyżek), kilka łyżek sezamu i garść migdałów pokrojonych. To co lubisz. 
 
Sposób wykonania:
Suche składniki połącz ze sobą i dodaj wodę. Dobrze wymieszaj.
Odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut, żeby trochę wyrósł. Następnie przełóż do wąskiej formy wyłożonej papierem. Odczekaj ok. 30 minut i piecz w 200 C ok 1 godziny. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz