Potrzebne
składniki:
1
szkl mąki gryczanej
1
szkl mąki ziemniaczanej
1/3
szkl mąki kukurydzianej
1/3
szkl mąki ryżowej
1/3
szkl płatków owsianych bezglutenowych
2
łyżeczki cukru lub ksylitolu
1łyżeczka
soli
1
łyżeczka suszonych drożdży
ok.
500-550 ml ciepłej wody
Całe
siemię lniane(kilka łyżek), kilka łyżek sezamu i garść
migdałów pokrojonych. To co lubisz.
Sposób
wykonania:
Suche
składniki połącz ze sobą i dodaj wodę. Dobrze wymieszaj.
Odstaw
w ciepłe miejsce na 30 minut, żeby trochę wyrósł. Następnie
przełóż do wąskiej formy wyłożonej papierem. Odczekaj ok. 30
minut i piecz w 200 C ok 1 godziny. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz