Potrzebne składniki:
7 jajek
1/2 szkl cukru
250 g masła
1 łyżeczka
bezglutenowego proszku do pieczenia
1/2 szkl mąki
gryczanej
1/2 szkl mąki
kukurydzianej
1/2 szkl mąki
ryżowej
1/2 szkl mąki
ziemniaczanej
Sposób wykonania:
Rozpuść masło
w rondelku. Całe jajka wbij do miski i chwile ubijaj. Dodaj cukier.
Miksuj aż cukier się rozpuści. Do masy wlej wystudzone masło,
wymieszaj i dodaj resztę składników. Porcja ciasta jest na dużą
prostokątną blachę. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wylej
ciasto, a na wierzchu poukładaj owoce (maliny, porzeczkę, borówkę,
itp.). Możesz je lekko wcisnąć w ciasto. Piekarnik nagrzej do 180
C i piecz około 45 minut. Aż patyczek będzie suchy. Smacznego!
Wszystkim smakowało i znikało w oczach.
Ciekawy wpis!
OdpowiedzUsuń