wtorek, 18 listopada 2014

Babeczki z mlekiem jaglanym bez glutenu


Potrzebne składniki:
6 jaj
1 1/2 szkl mąki gryczanej
1 szkl mąki kukurydzianej
1/2 szkl ksylitolu lub cukru
1/2 szkl oleju
1/2 szkl mleka jaglanego
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego

Sposób wykonania:
Całe jajka wbij do miski. Chwile ubijaj, dodaj cukier. Ubijaj, aż się cukier rozpuści. Następnie wsyp mąkę z proszkiem. Wlej mleko i olej. Wszystko dokładnie wymieszaj mikserem. Ciasto przełóż do foremek na muffinki. Możesz na wierzch ułożyć owoce i lekko je powciskać do środka.
Piecz w temperaturze 180 C ok 45 minut. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz