środa, 12 listopada 2014

Ciastka z fasoli białej drobnej bez glutenu


Potrzebne składniki:
650 g ugotowanej białej drobnej fasoli
250 ml wody z gotowania fasoli
100 g masła klarowanego
1/2 szkl mąki gryczanej
1/2 szkl mąki ryżowej
1/2 szkl mąki kukurydzianej
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
3-6 łyżek cukru lub ksylitolu


Sposób wykonania:
Masło roztop i ostudź. Połącz masło, fasolkę i wodę z fasoli. Zmiksuj blenderem na gładko. Następnie dodaj resztę składników i dobrze wymieszaj. Za pomocą szprycy do dekoracji tortu formuj ciastka, możesz też za pomocą łyżki nakładać kopczyki i je spłaszczać . Piecz ok 30-40 minut w 180 C do zarumienienia. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz