sobota, 16 sierpnia 2014

Ciasteczka kokosowe z białą fasolą bezglutenowe


Potrzebne składniki:
4 jajka
2 szkl ugotowanej białej fasoli
1/2 szkl ugotowanych startych buraczków czerwonych
4 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
3/4 szkl cukru lub ksylitolu
2 1/2 szkl wiórek kokosowych

Sposób wykonania:
Połącz wszystkie składniki i zmiksuj na jednolitą masę. Masa ma być dosyć gęsta. Kwadratową blaszkę z piekarnika (dużą na cały piekarnik) wyłóż papierem. Masę wyłóż na blaszkę i równomiernie rozprowadź (można zrobić małe kupki to nie będzie trzeba kroić). Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 C ok. 40 minut. Piecz, aż się zarumienią. Jak lekko przestygnie pokrój w kwadraty. Wyszły bardzo dobre. Polecam. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz