Potrzebne składniki:
1/2 łyżeczki cukru
25 g drożdży
ok.1 szkl ciepłej wody
1 szkl mąki kukurydzianej
1 szkl mąki gryczanej
1 szkl mąki ziemniaczanej
2 łyżki oleju
1 łyżeczka soli
1 puszka kukurydzy
1/2 kg pieczarek
5 cebul
150 g salami, szynki, boczku co lubicie
200 g sera żółtego
oregano, bazylia
Sposób wykonania:
Do rondelka wlej ciepłą wodę, dodaj
cukier, 1 łyżkę mąki gryczanej i drożdże. Wymieszaj wszystko
łyżką. Do miski wsyp mąki, dodaj sól i olej. Wymieszaj mąki z
solą i olejem. Jak drożdże trochę urosną to dodaj je do mąki.
Zagnieć ciasto. Odstaw do wyrośnięcia. 2 blaszki wysmaruj olejem.
Jak ciasto wyrośnie to podziel je na 2 części. I rozprowadź po
blaszkach. Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę. Poduś aż będą
miękkie. Odcedź. Ser zetrzyj na tarce. Układaj na cieście:
wędliny, kukurydze i pieczarki z cebulą. Posyp oregano. Piecz w 200
C ok 20 minut. Następnie wyciągnij i posyp serem żółtym. Piecz
jeszcze 5 minut. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz