Potrzebne
składniki:
1/2 kg fileta z kaczki
1/2 łyżeczki soli
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1/4 łyżeczki imbiru
4 łyżki mąki kukurydzianej
4 łyżki bułki tartej bezglutenowej
6 łyżek wody
olej do smażenia
3 jajka
Sposób
wykonania:
Zrób zaprawę do kotletów. Włóż do miseczki: mąkę
ziemniaczaną, sól, imbir i wodę. Wymieszaj.
Pierś pokrój w kawałki i roztłucz tłuczkiem na
cienkie kotlety. Kotlety kolejno maczaj w zaprawie i odstaw na pół
godziny. Następnie kotlety panieruj w bułce tartej wymieszanej z
mąką kukurydzianą. Później w jajko i na rozgrzany tłuszcz na
patelkę. Piecz z obu stron na rumiany kolor. Mi najlepiej smakują z
gotowanymi ziemniakami i buraczkami. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz