piątek, 22 sierpnia 2014

Ucierane ciasto ze śliwką bez glutenu


Potrzebne składniki:
1 kostka margaryny
3/4 szkl cukru lub ksylitolu
5 jajek
3/4 szkl mąki kukurydzianej
3/4 szkl mąki ryżowej
1 szkl mąki gryczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego

Sposób wykonania:
Margarynę wyciągnij kilka godzin wcześniej z lodówki aby zmiękła i utrzyj ją na gładko. Stopniowo dodawaj cukier. Jak się rozpuści to dalej ucieraj i dodawaj po jednym jajku. Gdy się wszystkie składniki połączą dodaj mąki i proszek do pieczenia. Dobrze wymieszaj i wylej na dużą prostokątną blaszkę wyłożoną papierem. Równo rozsmaruj. Na wierzchu poukładaj śliwki i lekko je powciskaj do środka. Piecz ok. 1 godziny w 180 C. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz