Potrzebne składniki:
1 kostka margaryny
3/4 szkl cukru lub ksylitolu
5 jajek
3/4 szkl mąki kukurydzianej
3/4 szkl mąki ryżowej
1 szkl mąki gryczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
bezglutenowego
Sposób wykonania:
Margarynę wyciągnij kilka godzin
wcześniej z lodówki aby zmiękła i utrzyj ją na gładko.
Stopniowo dodawaj cukier. Jak się rozpuści to dalej ucieraj i
dodawaj po jednym jajku. Gdy się wszystkie składniki połączą
dodaj mąki i proszek do pieczenia. Dobrze wymieszaj i wylej na dużą
prostokątną blaszkę wyłożoną papierem. Równo rozsmaruj. Na
wierzchu poukładaj śliwki i lekko je powciskaj do środka. Piecz
ok. 1 godziny w 180 C. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz