Potrzebne
składniki:
100g
drożdży
1
szkl cukru lub ksylitolu
1
szkl oleju
1
szkl letniego mleka jaglanego lub zwykłego jak kto może
4
jajka
1
1/2 szkl mąki gryczanej
1
1/2 szkl mąki ryżowej
1
1/2 szkl mąki kukurydzianej
1
szkl mąki ziemniaczanej
Potrzebne
składniki do kruszonki:
100
g masła
1/2
szkl mąki gryczanej
1/2
szkl mąki ryżowej
3/4
szkl cukru lub ksylitolu
Sposób
wykonania:
Drożdże
rozkrusz. Dodawaj po kolei cukier, olej, mleko, roztrzepane jajka,
mąki. Odstaw na 3 godziny. Wymieszaj. Zagnieć ciasto. Na blaszkę
prostokątną wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż ciasto. Na
wierzchu poukładaj owoce. Zagnieć kruszonkę i połóż ją na
wierzch na owoce.
Odstaw
na 15 minut i piecz w 180 C ok. 45 minut. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz