Potrzebne
składniki:
500
g ugotowanej kaszy gryczanej z ryżem brązowym(proporcja 2:1)
100
g ugotowanych buraczków
2
jajka
1
łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
3-5
łyżek cukru lub ksylitolu
4
łyżki oleju
1/2
szkl wody mineralnej gazowanej
1/2
szkl mąki kukurydzianej
1/2
szkl mąki ryżowej
1/2
szkl mąki jaglanej
Sposób
wykonania:
Kaszę
z ryżem, wodę, jajka, olej zmiksuj blenderem na gładko. Następnie
dodaj resztę składników i dobrze wymieszaj. Za pomocą szprycy do
dekoracji tortu formuj ciastka, możesz też za pomocą łyżki
nakładać kopczyki i je spłaszczać . Piecz ok 40-50minut w 180 C
do zarumienienia. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz