czwartek, 30 października 2014

Ciastka z ugotowanej kaszy gryczanej i ryżu bez glutenu


Potrzebne składniki:
500 g ugotowanej kaszy gryczanej z ryżem brązowym(proporcja 2:1)
100 g ugotowanych buraczków
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
3-5 łyżek cukru lub ksylitolu
4 łyżki oleju
1/2 szkl wody mineralnej gazowanej
1/2 szkl mąki kukurydzianej
1/2 szkl mąki ryżowej
1/2 szkl mąki jaglanej

Sposób wykonania:
Kaszę z ryżem, wodę, jajka, olej zmiksuj blenderem na gładko. Następnie dodaj resztę składników i dobrze wymieszaj. Za pomocą szprycy do dekoracji tortu formuj ciastka, możesz też za pomocą łyżki nakładać kopczyki i je spłaszczać . Piecz ok 40-50minut w 180 C do zarumienienia. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz