wtorek, 24 czerwca 2014

Bezglutenowa zapiekanka z cukinii


Potrzebne składniki:
Ok 5 młodych cukinii
5 cebul
400g mięsa mielonego z indyka
4 torebki brązowego ryżu
1 łyżeczka oleju
Przyprawy: sól, imbir, majeranek, pieprz ziołowy


Sposób wykonania:
Ryż ugotuj.
Cukinie obierz ze skórki i przekrój na pół wzdłuż . Dużą kwadratową blachę wyłuż papierem. Na papier kładz cukinie jedną obok drugiej. Cebulę pokrój w kostkę i poduś na 1 łyżeczce oleju. Do dużej miski włóż uduszoną cebulę, mięso mielone, ugotowany ryż i przyprawy. Wszystko wymieszaj i dopraw. Na ułożoną na blaszce cukinie wyłóż farsz. Zapiekaj ok 1 godziny w 200 C. Można polać sosem pomidorowym lub ketchupem. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz