piątek, 27 czerwca 2014

Bezglutenowe ciasto z cukinii


Potrzebne składniki:
2 szkl cukinii startej na tarce o grubych oczkach
4 jajka
1/3 szkl oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szkl cukru lub ksylitolu lub 4 łyżki miodu
1/2 szkl mąki ryżowej
1/2 szkl mąki kukurydzianej
1 szkl mąki gryczanej
1 gruszka
10 moreli suszonych
Zamiast gruszek i moreli można dać :
1/2 szkl rodzynek
1/2 szkl pokrojonych orzechów laskowych lub włoskich

Sposób wykonania:
Gruszkę i morele pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wrzuć do miski i wymieszaj. Wylej do wąskiej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem lub do keksówki. Piecz w 180 C ok 1 godziny. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz