Potrzebne
składniki do jagodowej warstwy:
5 g żelatyny
agar agar
1/2 szklanki
wody
1 1/2 szkl
mleka kokosowego
3-4 garście
jagód(ok. 1/2 szkl)
5 łyżeczek
cukru lub ksylitolu
Sposób
wykonania:
Zagotuj mleko
kokosowe razem z zmiksowanymi jagodami. Dodaj do tego 1/2 szkl wody
wymieszanej z żelatyną. Zagotuj wszystko razem. Wylej warstwę do
salaterki lub do pucharka. Odstaw w chłodne miejsce.
Potrzebne
składniki do białej warstwy:
5 g żelatyny
agar agar
1/2 szkl wody
1 1/2 szkl
mleka kokosowego
5 łyżeczek
cukru lub ksylitolu
Sposób
wykonania:
Zagotuj mleko
kokosowe. Dodaj do tego 1/2 szkl wody wymieszanej z żelatyną.
Zagotuj wszystko razem. Jak lekko przestygnie wylej następną
warstwę do salaterki lub do pucharka. Odstaw w chłodne miejsce.
Potrzebne
składniki na warstwę z kiwi:
4łyżeczki
żelatyny
1/2 szkl wody
1 1/2 szkl
mleka kokosowego
6 łyżeczek
cukru lub ksylitolu
3 szt kiwi
Sposób
wykonania:
Żelatynę
rozpuść w gorącej wodzie. Zmiksuj kiwi i zagotuj razem z mlekiem
kokosowym. Następnie połącz to z rozpuszczoną żelatyną. Dobrze
wymieszaj. Jak lekko przestygnie wylej kolejną warstwę. Odstaw w
chłodne miejsce. Jak dobrze ostygnie Możesz przyozdobić bitą
śmietaną i truskawką. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz