niedziela, 1 czerwca 2014

Bezglutenowe muffiny z cieciorką i owocami


Potrzebne składniki:
2 szkl ugotowanej cieciorki
4 łyżki cukru lub ksylitolu
6 jajek
2 łyżki oleju
4 łyżki mąki ryżowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
Owoce: porzeczki, maliny, borówka, jagody

Sposób przygotowania:
Cieciorkę odsącz. Dodaj do niej wszystkie składniki i porządnie zmiksuj na jednolitą masę.
Wylej do foremek. Na wierzch poukładaj owoce i lekko je wciśnij do środka. Ja dałam maliny i czarną porzeczkę. Piecz w 180 C ok. 45 minut. Smacznego!
Moje dzieci zjadły prawie wszystkie jeszcze na ciepło. Wyszły pyszne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz