Potrzebne
składniki:
Podam
w gramach i od razu też zrobię przelicznik na szklanki.
150
g mąki kukurydzianej (ok. 1 1/2 szkl)
190
g mąki gryczanej (1 1/4 szkl)
100
g mąki jaglanej (2/3 szkl)
100
g maki ryżowej (2/3 szkl)
50
g mąki ziemniaczanej (1/3 szkl)
250
g masła
3
łyżki miodu naturalnego
2
jajka
1
łyżeczka imbiru
1
łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób
przygotowania:
Wszystkie
składniki włożyć do miski i zagnieść ciasto. Schować na 20
minut do lodówki. Ciasto rozwałkowywać i wykrawać foremkami
ciastka. Układać na blaszkę wyłożoną papierem. Ciastka
posmarować jajkiem. Można posypać makiem lub położyć orzechy.
Po upieczeniu ciastka można ozdobić lukrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz