Potrzebne
składniki:
6 jajek
1 1/2 szkl mąki gryczanej
1/2 szkl mąki ziemniaczanej
1/2 szkl ksylitolu lub cukru
1 szkl oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
bezglutenowego
Owoce dowolne. Ja dałam czarną i
białą porzeczkę, maliny.
Sposób wykonania:
Całe jajka wbij do miski. Chwilę
ubijaj, dodaj cukier. Ubijaj, aż się cukier rozpuści. Następnie
wsyp mąkę z proszkiem i wlej olej. Wszystko dokładnie wymieszaj
mikserem. Wlej do foremek na babeczki. Na wierzch poukładaj owoce.
Ja zawsze je trochę wpycham do środka.
Piec w temperaturze 180 C ok 45 minut.
Smacznego!
wyglądają bardzo smakowicie. i pewnie tak samo smakują. pozdrawiam. gratuluję konsekwencji w pisaniu tego blogu. as
OdpowiedzUsuń