niedziela, 4 maja 2014

Babeczki z mąką gryczaną i ziemniaczaną (bezglutenowe)


Potrzebne składniki:
6 jajek
1 1/2 szkl mąki gryczanej
1/2 szkl mąki ziemniaczanej
1/2 szkl ksylitolu lub cukru
1 szkl oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
Owoce dowolne. Ja dałam czarną i białą porzeczkę, maliny.


Sposób wykonania:
Całe jajka wbij do miski. Chwilę ubijaj, dodaj cukier. Ubijaj, aż się cukier rozpuści. Następnie wsyp mąkę z proszkiem i wlej olej. Wszystko dokładnie wymieszaj mikserem. Wlej do foremek na babeczki. Na wierzch poukładaj owoce. Ja zawsze je trochę wpycham do środka.
Piec w temperaturze 180 C ok 45 minut.
Smacznego!

1 komentarz:

  1. wyglądają bardzo smakowicie. i pewnie tak samo smakują. pozdrawiam. gratuluję konsekwencji w pisaniu tego blogu. as

    OdpowiedzUsuń