Potrzebne
składniki:
1/4
kapusty pekińskiej
200
g fileta z indyka lub z kurczaka
3
ogórki konserwowe nie duże
2
cebule średnie
1/2
puszki kukurydzy
Majonez,
ketchup
Do
zaprawienia mięsa:
1/4
łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki papryki słodkiej, trochę chili, 1/4
małej cebuli (przeciśnij ją przez praskę do czosnku), 1 ząbek
czosnku (też go przeciśnij), trochę bazylii, tymianku, pieprzu,
Sposób
wykonania:
Filet
pokrój w małe paseczki i wymieszaj z przyprawami. Podpiecz na
patelni na odrobinie oleju, aż będzie miękkie. Do salaterki kładź
warstwami na spód daj mięso, następnie pokrojony w kostkę ogórek
konserwowy, później 2 cebule (pokrojone w drobną kostkę), trochę
ketchupu, 1/2 puszki kukurydzy, majonez, pokrojoną kapustę
pekińską. Gotowe. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz