czwartek, 15 maja 2014

Bezglutenowa sałatka gyros

Potrzebne składniki:
1/4 kapusty pekińskiej
200 g fileta z indyka lub z kurczaka
3 ogórki konserwowe nie duże
2 cebule średnie
1/2 puszki kukurydzy
Majonez, ketchup
Do zaprawienia mięsa:
1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki papryki słodkiej, trochę chili, 1/4 małej cebuli (przeciśnij ją przez praskę do czosnku), 1 ząbek czosnku (też go przeciśnij), trochę bazylii, tymianku, pieprzu, 


Sposób wykonania:
Filet pokrój w małe paseczki i wymieszaj z przyprawami. Podpiecz na patelni na odrobinie oleju, aż będzie miękkie. Do salaterki kładź warstwami na spód daj mięso, następnie pokrojony w kostkę ogórek konserwowy, później 2 cebule (pokrojone w drobną kostkę), trochę ketchupu, 1/2 puszki kukurydzy, majonez, pokrojoną kapustę pekińską. Gotowe. Smacznego!


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz