Potrzebne
składniki na ciasto:
200g
mąki gryczanej
50g
mąki kukurydzianej
400
ml wody mineralnej mocno gazowanej
Sposób
wykonania:
Do
miski wsyp mąki i dodaj sól i wodę. Wymieszaj.
Potrzebne
składniki do farszu:
400g
pieczarek
4
średnie cebule
250
g boczku pokrojonego w plasterki
Salami
Sposób
wykonania:
Cebule
uduś razem z pieczarkami (dodaj odrobinę oliwy do duszenia). Do
ciasta dodaj uduszone warzywa i boczek. Wszystko wymieszaj. Wylej na
dużą prostokątną blachę (wyłożoną papierem do pieczenia). Na
wierzch poukładaj salami. Można salami położyć dopiero po pół
godzinnym pieczeniu. Piecz w 200 C ok 1 godziny.
Smacznego!
Przy
diecie bezglutenowej uważaj na wędliny bo mogą zawierać gluten.
Nawet taki niepozorny boczek często zawiera gluten, ale po co?. Ja
boczek, salami kupuję w Lidlu. Pamiętaj zawsze czytaj etykiety.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz