poniedziałek, 12 maja 2014

Bezglutenowa babka zebra


Potrzebne składniki:
6 jajek
1 1/2 szkl mąki kukurydzianej
1/2 szkl mąki ziemniaczanej
1/2 szkl ksylitolu lub cukru
1 szkl oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
2 łyżeczki karobu lub kakao bezglutenowego

 
Sposób wykonania:
Całe jajka wbij do miski. Chwilę ubijaj, dodaj cukier. Ubijaj, aż się cukier rozpuści. Następnie wsyp mąkę z proszkiem i wlej olej. Wszystko dokładnie wymieszaj mikserem. Wlej 3/4 ciasta do wąskiej prostokątnej formy, a do reszty dodaj karobu. Wymieszaj z karobem i wylej na jasną część ciasta.
Piec w temperaturze 180 C ok 45 minut.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz