środa, 7 maja 2014

Bezglutenowe naleśniki na mleku owsianym


Potrzebne składniki:
1 szkl mąki kukurydzianej
1 szkl mąki jaglanej
1 jajko(zamiast jajka możesz dać 2 łyżki mąki ziemniaczanej)
4 łyżki mąki ziemniaczanej
2,5 szkl mleka owsianego
3 łyżki oliwy


Sposób przygotowania:
Wlej wodę i mleko do miski, wrzucić jajko i chwile ubijaj. Następnie wsyp sól i mąki. Wszystko wymieszaj mikserem. Na koniec dodaj oliwę i jeszcze chwilę ubijaj, aż się wszystko wymiesza. Jak by ciasto było za gęste to dolej wody, a jak za rzadkie to dodaj mąki. Odczekaj 10 minut i zacznij piec placki. Na rozgrzaną patelkę nalej oliwę (tylko przed pierwszym plackiem później nie trzeba) i nalewaj ciasto.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz