2
szkl mąki gryczanej
3
łyżkk mąki ziemniaczanej
1/4 szkl cukru lub ksylitolu lub 4 łyżki miodu
100g masła roślinnego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
1/4 szkl cukru lub ksylitolu lub 4 łyżki miodu
100g masła roślinnego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
ok.
1/4 szkl wody
Sposób
wykonania:
Wsyp
mąki do miski, dodaj cukier, proszek do pieczenia i wymieszaj.
Następnie dodaj masło. Zagnieć ciasto. Jak nie będzie się
kleiło to pomału dodawaj wodę. Powinno się wszystko połączyć.
Schowaj na pół godziny lub dłużej do lodówki. Wałkuj na grubość
ok 0.5 centymetra. Jak by się kleiło to dodaj trochę mąki
gryczanej. Wykrawaj ciasteczka. Może się ciężko wałkować, ale
trud się opłaca. Ja wykrawałam po 3 – 4 ciasteczka.
Piec
w piekarniku 190 C około 13-15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz