Potrzebne
składniki:
Dwa
biszkopty (jeden jasny, a drugi ciemny)(Znajdziesz w poście z dnia
09.05.2014)
Poncz
brzoskwiniowo – kawowy (Znajdziesz w poście z dnia 08.05.2014)
Masa
śmietanowa z serkiem mascarpone (Znajdziesz w poście z dnia
06.05.2014)
Masa
śmietanowa do obsmarowania tortu (Znajdziesz w poście z dnia
09.05.2014)
Puszka
brzoskwiń
Biszkopty
przekrój na pół. Brzoskwinie pokrój w kostkę i wymieszaj je masą
śmietanową z serkiem mascarpone. Pierwszy kawałek biszkoptu nasącz
ponczem. Na biszkopt połóż połowę masy z brzoskwiniami.
Następnie na to połóż kolejny kawałek biszkoptu, nasącz go
ponczem i posmaruj dżemem z czarnej porzeczki . Połóż kolejny
kawałek biszkoptu (ja robię tak że kładę czarny, biały, czarny,
biały), nasącz go ponczem. Połóż resztę masy śmietanowej z
brzoskwiniami, a na wierzch kolejny kawałek biszkoptu. Nasącz go
ponczem. Wykrój kształt książki.
Obsmaruj masą śmietanową i schowaj do lodówki. Jak będą prześwity to posmaruj jeszcze masą śmietanową.
Zacznij ozdabiać. Do tego celu użyłam tabliczki czekolady gorzkiej. Kupiłam gotową hostię.
Obsmaruj masą śmietanową i schowaj do lodówki. Jak będą prześwity to posmaruj jeszcze masą śmietanową.
Zacznij ozdabiać. Do tego celu użyłam tabliczki czekolady gorzkiej. Kupiłam gotową hostię.
Czekoladę
rozpuść w rondelku i nalej do rękawa. Robisz napis wedle potrzeb.
Powodzenia. Smacznego!
pyszny torcik nie za słodki po prostu super
OdpowiedzUsuń