sobota, 5 lipca 2014

Bezglutenowe ciasto z bobu bez mąki



Potrzebne składniki:
  400 g ugotowanego i obranego z łupiny bobu

4 łyżki cukru lub ksylitolu

6 jajek

2 łyżki oleju


1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego

Owoce: porzeczki, maliny, 

Sposób przygotowania:
Do blendera wrzuć wszystkie składniki (oprócz owoców) i porządnie zmiksuj na jednolitą masę.

Wylej do kwadratowej blaszki wyłożonej papierem. Na wierzch poukładaj owoce i lekko je wciśnij do środka. Ja dałam maliny i czarną porzeczkę. Piecz w 180 C ok. 1 godziny. Smacznego!

  

1 komentarz:

  1. jestem pod wrażeniem. ciasteczka z bobu? jesteś wielka, odważna i kreatywna. bardzo chętnie spróbuję

    OdpowiedzUsuń