poniedziałek, 7 lipca 2014

Naleśniki bardzo dobre bezglutenowe


Potrzebne składniki:
4 szkl mleka jaglanego
2 1/2 szkl wody mineralnej gazowanej
1 szkl mąki kukurydzianej
1 szkl mąki ryżowej
1 szkl mąki gryczanej
4 jajka
4 łyżki oleju
1/4 łyżeczki soli


Sposób przygotowania:
Wlej wodę i mleko do miski, wrzucić jajko i chwile ubijaj. Następnie wsyp sól i mąki. Wszystko wymieszaj mikserem. Na koniec dodaj oliwę i jeszcze chwilę ubijaj, aż się wszystko wymiesza. Jak by ciasto było za gęste to dolej wody, a jak za rzadkie to dodaj mąki. Odczekaj 10 minut i zacznij piec placki. Na rozgrzaną patelkę nalej oliwę (tylko przed pierwszym plackiem później nie trzeba) i nalewaj ciasto.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz