środa, 23 lipca 2014

Placki cukiniowo - ziemniaczane bezglutenowe


Potrzebne składniki:
ok 6 średnich ziemniaków
1 średnia cukinia
mąka kukurydziana
mąka gryczana
mąka ryżowa
4 jajka zamiast jajka możesz dać 2 łyżki mąki ziemniaczanej
sól do smaku
olej do pieczenia

Sposób wykonania:
Obierz ziemniaki i cukinie. Zetrzyj na tarce. Dodaj jajka. Wymieszaj dobrze. Następnie dodawaj mąki w tej samej proporcji. Np. łyżka kukurydzianej, łyżka gryczanej, łyżka ryżowej. Powstałe ciasto nie może być ani za rzadkie ani za gęste. Jak jest za rzadkie to dodaj mąki. Na patelkę lejemy olej i smażymy małe placuszki. Bardzo dobre są z dżemem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz