Potrzebne
składniki:
6 jajek
1/2 szkl mąki gryczanej
1/2 szkl mąki kasztanowej
1/2 szkl mąki kukurydzianej
1/2 szkl mąki teff
1/2 szkl ksylitolu lub cukru
1 szkl oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
bezglutenowego
Owoce dowolne. Ja dałam czerwoną
porzeczkę i maliny.
Sposób wykonania:
Całe jajka wbij do miski. Chwilę
ubijaj, dodaj cukier. Ubijaj, aż się cukier rozpuści. Następnie
wsyp mąkę z proszkiem i wlej olej. Wszystko dokładnie wymieszaj
mikserem. Wlej do foremek na muffinki. Na wierzch poukładaj owoce i
powciskaj je do środka. Piecz w temperaturze 180 C ok 45 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz