sobota, 6 września 2014

Bezglutenowe babeczki z mąką kasztanową


Potrzebne składniki:
6 jajek
1/2 szkl mąki gryczanej
1/2 szkl mąki kasztanowej
1/2 szkl mąki kukurydzianej
1/2 szkl mąki teff
1/2 szkl ksylitolu lub cukru
1 szkl oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
Owoce dowolne. Ja dałam czerwoną porzeczkę i maliny.



Sposób wykonania:
Całe jajka wbij do miski. Chwilę ubijaj, dodaj cukier. Ubijaj, aż się cukier rozpuści. Następnie wsyp mąkę z proszkiem i wlej olej. Wszystko dokładnie wymieszaj mikserem. Wlej do foremek na muffinki. Na wierzch poukładaj owoce i powciskaj je do środka. Piecz w temperaturze 180 C ok 45 minut.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz