środa, 10 września 2014

Pasztet z pieczarkami i cieciorką bez glutenu


Mąż dostał 2 kg pieczarek i trzeba było coś z tym zrobić. Wyszedł pasztet.

Potrzebne składniki:
2 1/2 szkl ugotowanej cieciorki
1/2 szkl pieczarek
1 łyżka oleju
2 średnie cebule
3 jajka
ok. 1/2 łyżeczki soli do smaku
majeranek, imbir, kminek mielony
Sposób wykonania:
Pieczarki obierz i umyj. Pokrój w plasterki. Wrzuć do rondelka. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do pieczarek i duś razem. Dodaj olej. Jak pieczarki z cebulą się uduszą i ostygną zmiel je w maszynce do mielenia mięsa. Cieciorkę też zmiel. Oddziel białka od żółtek. Ubij je z odrobiną soli. Do zmielonych pieczarek i cieciorki dodaj żółtka i przyprawy. Wymieszaj. Na sam koniec dodaj ubite białka i wymieszaj dobrze. Wlej do wąskiej blaszki wyłożonej papierem.
Piecz w 180 C ok .1 godziny. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz