Potrzebne składniki:
1 kostka margaryny
3/4 szkl cukru lub ksylitolu
5 jajek
1/2 szkl mąki z kaszy jaglanej
1/2 szkl mąki ryżowej
1/2 szkl mąki kasztanowej
1 szkl mąki gryczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
bezglutenowego
Owoce jakie lubisz ja dałam jeżynę.
Sposób wykonania:
Margarynę wyciągnij kilka godzin
wcześniej z lodówki aby zmiękła i utrzyj ją na gładko.
Stopniowo wsypuj cukier. Następnie dodawaj po jednym jajku. Gdy się
wszystkie składniki połączą dodaj mąki i proszek do pieczenia.
Dobrze wymieszaj i wylej na dużą prostokątną blaszkę wyłożoną
papierem. Równo rozsmaruj. Na wierzchu poukładaj jeżyny i lekko je
powciskaj do środka. Piecz ok. 50 minut w 180 C. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz