czwartek, 4 września 2014

Ciasto bezglutenowe z jeżyną


Potrzebne składniki:
1 kostka margaryny
3/4 szkl cukru lub ksylitolu
5 jajek
1/2 szkl mąki z kaszy jaglanej
1/2 szkl mąki ryżowej
1/2 szkl mąki kasztanowej
1 szkl mąki gryczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
Owoce jakie lubisz ja dałam jeżynę.



Sposób wykonania:
Margarynę wyciągnij kilka godzin wcześniej z lodówki aby zmiękła i utrzyj ją na gładko. Stopniowo wsypuj cukier. Następnie dodawaj po jednym jajku. Gdy się wszystkie składniki połączą dodaj mąki i proszek do pieczenia. Dobrze wymieszaj i wylej na dużą prostokątną blaszkę wyłożoną papierem. Równo rozsmaruj. Na wierzchu poukładaj jeżyny i lekko je powciskaj do środka. Piecz ok. 50 minut w 180 C. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz