Potrzebne
składniki:
ok.
600 g udźca z indyka bez kości
4
duże cebule
1
duża cukinia
1
łyżka oleju ryżowego bądź innego
przyprawy:
3 liście laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, 1 łyżeczka soli,
1/2 łyżeczki imbiru, 1/2 łyżeczki majeranku
Sposób
wykonania:
Cebulę
obierz i pokrój w kostkę wrzuć do garnka. Dodaj olej ryżowy.
Przykryj pokrywka i duś przez chwilę. Następnie mięso z indyka
pokrój w kostkę i dołóż do cebuli. Wymieszaj i duś 15 minut (co
parę minut mieszaj). Pokrój cukinie w kostkę i dodaj do garnka.
Wsyp przyprawy. Duś wszystko jeszcze ok 1 godziny, aż mięso będzie
miękkie (pamiętaj żeby mieszać co ok 10 minut bo może się
przypalić). 10 minut przed końcem dopraw jeszcze do smaku. Ja
podawałam z ugotowanymi ziemniakami i buraczkami czerwonymi.
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz