niedziela, 21 września 2014

Gulasz z cukinii i indyka bez glutenu


Potrzebne składniki:
ok. 600 g udźca z indyka bez kości
4 duże cebule
1 duża cukinia
1 łyżka oleju ryżowego bądź innego
przyprawy: 3 liście laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki imbiru, 1/2 łyżeczki majeranku 
 
Sposób wykonania:
Cebulę obierz i pokrój w kostkę wrzuć do garnka. Dodaj olej ryżowy. Przykryj pokrywka i duś przez chwilę. Następnie mięso z indyka pokrój w kostkę i dołóż do cebuli. Wymieszaj i duś 15 minut (co parę minut mieszaj). Pokrój cukinie w kostkę i dodaj do garnka. Wsyp przyprawy. Duś wszystko jeszcze ok 1 godziny, aż mięso będzie miękkie (pamiętaj żeby mieszać co ok 10 minut bo może się przypalić). 10 minut przed końcem dopraw jeszcze do smaku. Ja podawałam z ugotowanymi ziemniakami i buraczkami czerwonymi. Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz