Potrzebne składniki:
3 szkl cukinii
1 1/2 szkl cieciorki
4 łyżeczki oleju
1 całe jajko
2 jajka(oddzielić białka od żółtek)
1 łyżka cukru lub ksylitolu
1/2 szkl mąki gryczanej
1/2 szkl mąki ryżowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
bezglutenowego
Sposób wykonania:
Oddziel białka od żółtek. Białka
ubij z solą na sztywną pianę i dodaj cukier. Żółtka i jedno
całe jajko wymieszaj razem z resztą składników. Delikatnie połącz
z białkami. Nagrzej gofrownicę i lekko posmaruj olejem. Wylewaj
ciasto i piecz ok. 5-6 minut (długość pieczenia jest uzależniona
od mocy gofrownicy). Ja mam 1200 W i piekę 6 minut. Wychodzą bardzo
dobre. Można jeść nawet bez dodatków. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz