Potrzebne składniki:
3 szkl zmielonej dyni
1/2 szkl mąki kukurydzianej
1/2 szkl mąki ryżowej
1/2 szkl mąki gryczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
bezglutenowego
1 łyżka cukru lub ksylitolu można
bez
1/4 szkl wody mineralnej gazowanej
4 łyżki oleju
2 jajka
trochę soli do ubicia białek
Sposób wykonania:
Oddziel białka od żółtek. Białka
ubij z solą na sztywną pianę i dodaj cukier. Żółtka wymieszaj
razem z resztą składników i delikatnie połącz z białkami.
Nagrzej gofrownicę i lekko posmaruj olejem. Wylewaj ciasto i piecz
ok. 5-6 minut (długość pieczenia jest uzależniona od mocy
gofrownicy). Ja mam 1200 W i piekę 6 minut. Wychodzą bardzo dobre.
Można jeść nawet bez dodatków. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz