piątek, 12 września 2014

Ciastka z fasoli bez glutenu



Została mi fasolka i co by tu zrobić. Dzieci potrzebują ciastka do przedszkola i są. Jest to bardzo dobry sposób na przemycenie fasoli u dzieci. Wyszły bardzo dobre. Polecam.

Potrzebne składniki:
2 szkl ugotowanej fasoli białej
4 jajka
5 łyżek cukru lub ksylitolu (jak lubisz bardziej słodkie to dodaj cukru)
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
1 szkl mąki gryczanej
1 szkl mąki ryżowej
100 g masła
Sposób wykonania:
Masło rozpuść w rondelku. Ostudź je. Połącz wszystkie składniki i zblęderuj na gładko. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Wykładaj małe placuszki i je spłaszczaj. Piecz w 180 C ok. 15-20 minut. Aż się zarumienią. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz