100 g mąki ryżowej
100g mąki gryczanej
220 g mąki kukurydzianej
500g obranej rzodkiewki
3/4 szkl cukru lub ksylitolu
250 g masła
5 jajek
parę kropel olejku rumowego
1 łyżeczka sody oczyszczonej
Sposób
wykonania:
Rzodkiewkę obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie (ok
pół godziny się gotuje). Jak się ugotuję to ostudź i zmiel na
gładka masę. Masło utrzyj i pomału dodawaj (cały czas
ucierając): cukier, jajka, zmieloną papkę z rzodkiewki, mąki,
sodę, olejek. Przelej do formy na babkę i piecz w 180 C ok 50
minut. Smacznego!
ta babka pyszna,!!!!!1 pół poszło na jedno posiedzenie. gratuluję pomysłu
OdpowiedzUsuńwyśmienita z przyjemnością sięgałam po następny kęs
OdpowiedzUsuń