6 jaj
1 szkl mąki gryczanej (jak nie lubisz
bądź nie możesz mąki gryczanej to taką samą ilość daj
kukurydzianej )
1/2 szkl mąki kukurydzianej
1/2 szkl mąki ziemniaczanej
1/2 szkl ksylitolu lub cukru
1 szkl oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
bezglutenowego
1/2 szkl rodzynek
1/2 szkl orzechów (jak możesz jeść
orzechy, bez orzechów też może być)
1/2 szkl papai kandyzowanej
Różne bakalie możesz dać. Takie jak
lubisz.
Całe jajka wbij do miski. Chwilę
ubijaj, dodaj cukier. Ubijaj, aż się cukier rozpuści. Następnie
wsyp mąkę z proszkiem i wlej olej. Wszystko dokładnie wymieszaj
mikserem. Dodaj bakalie. Wymieszaj.
Ciasto wylej na wąską blaszkę
wyłożoną papierem.
Piec w temperaturze 180 C ok 50 minut.
Smacznego!
Na razie daję tylko przepis. Zdjęcia
będą później.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz