sobota, 12 kwietnia 2014

Keks bezglutenowy




Potrzebne składniki:
6 jaj
1 szkl mąki gryczanej (jak nie lubisz bądź nie możesz mąki gryczanej to taką samą ilość daj kukurydzianej )
1/2 szkl mąki kukurydzianej
1/2 szkl mąki ziemniaczanej
1/2 szkl ksylitolu lub cukru
1 szkl oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
1/2 szkl rodzynek
1/2 szkl orzechów (jak możesz jeść orzechy, bez orzechów też może być)
1/2 szkl papai kandyzowanej
Różne bakalie możesz dać. Takie jak lubisz.

Sposób wykonania:
Całe jajka wbij do miski. Chwilę ubijaj, dodaj cukier. Ubijaj, aż się cukier rozpuści. Następnie wsyp mąkę z proszkiem i wlej olej. Wszystko dokładnie wymieszaj mikserem. Dodaj bakalie. Wymieszaj.
Ciasto wylej na wąską blaszkę wyłożoną papierem.
Piec w temperaturze 180 C ok 50 minut.
Smacznego!
Na razie daję tylko przepis. Zdjęcia będą później.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz